Wat we doen

Wat we doen


Kinderen, jongeren en volwassenen komen om veel verschillende redenen naar onze manege. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking. Anderen komen bij ons omdat ze vanwege een ongeval letsel hebben opgelopen en hulp en advies nodig hebben om hun sport (met eventuele aanpassingen) weer te kunnen oppakken. Ook komen kinderen en volwassenen paardrijden met een therapeutische doelstelling. Met deze achtergronden bieden wij verschillende vormen van de paardensport aan. Vrijwel iedereen kan op eigen wijze en op eigen niveau met paarden bezig zijn.

Recreatief rijden

Wie zich niet thuis voelt op een reguliere manege kan bij ons komen paardrijden. Je krijgt les in kleine groepjes met de mogelijkheid om je te ontwikkelen als iedere andere ruiter. De instructrices beschikken over ruime kennis en ervaring om het rijden voor vrijwel iedereen mogelijk te maken. De manege staat midden in de bossen dus ook buiten-rijden is mogelijk.

Therapeutisch rijden

Met paardrijden kun je werken aan specifieke punten die je zou willen verbeteren en hierbij doelen stellen. Het rijden kan bijdragen op diverse vlakken, het verbeteren van de balans coördinatie, houding en rompbalans. Daarnaast kan paardrijden helpen met het emotionele aspect, zoals het herwinnen van zelfvertrouwen en zelfbeeld of verminderen van angst.

Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar op de Bio Manege om deze doelen te bereiken.
Door verschillende oefeningen te doen, maar ook alleen al door de beweging en de warmte van het paard kun je fysiek voordeel halen uit het rijden. Dit kan zelfs doorwerken in je dagelijkse functioneren. Het kan gaan om eigen wensen, maar ook een revalidatiearts of fysiotherapeut kan paardrijden aanbevelen.

Wil je meer informatie over hoe therapeutisch paardrijden jou kan helpen?

Volg dan deze link naar uitgebreidere uitleg, of neem contact op via info@ncpg.nl.  

Gasten van het Bio Vakantieoord

Logeer je op het Bio Vakantieoord dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van de diensten van de Bio Manege.
Een 'echte' rijles in de binnenbak of rijden in het BioBos, kom erachter wat allemaal mogelijk is.

Maak eens kennis met paardrijden voor gehandicapten onder professionele begeleiding van speciaal opgeleide instructrices. Wil je een rijles reserveren, dan kan dit hier online:
Paardrijles voor vakantieruiters

Samen Sterk

Voor kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, faalangst, depressieve klachten of weinig zelfvertrouwen heeft de manege een speciaal programma. Omgaan met paarden heeft een positief effect op mensen. Paarden spiegelen je gedrag en geven terug hoe je daadwerkelijk overkomt. Zo kun je leren of je misschien iets moet veranderen aan je gedrag. Dit kun je dan thuis, op school of op het werk weer toepassen. In het programma komt naast het paardrijden ook paardengedrag, paardenverzorging en het leiden van een paard aan bod.

Mennen

Op de bio Manege kun je niet alleen paardrijden maar ook mennen! Gegarandeerd een heel speciale belevenis met een paard de bossen in, ook als je een rolstoel gebruikt of minder mobiel bent. We hebben hiervoor een menwagen die speciaal is aangepast voor mensen die een rolstoel gebruiken.

Mennen is niet alleen leuk, maar heeft verrassende positieve effecten. De tempowisselingen en het houden van de balans vragen je aandacht. Door de beweging en in de buitenlucht kun je heerlijk ontspannen.  Ook daarmee kun je samen met de begeleider mennen. Afhankelijk van je ervaring krijg je uitleg over de beginselen van het mennen. En vergeet ondertussen niet om te genieten van onze mooie omgeving!

Paardencoaching

Paardencoaching is een samenwerking met een paard door verschillende opdrachten en oefeningen te doen om meer uit jezelf of uit een team te halen. Hierdoor kan je wat meer zelfvertrouwen krijgen, of wat meer inzicht in je sterke en minder sterke eigenschappen. Maar dat is niet de enige wat paardencoaching kan betekenen, voor meer informatie klik op deze link.

Teambuilding

Wil je met je bedrijf een leuke team uitje organiseren voor een betere samenwerking en je collega’s beter te leren kennen? Dat kan op de bio Manege, een prachtige locatie in de bossen van Arnhem en de coaching met paarden is een doeltreffend middel om je als groep te kunnen ontwikkelen.

Naast coaching met paarden is het mogelijk om een menrit te maken in de nabije bossen.

Op en rond het terrein zijn er wandelpaden en een grote picnictafel boven een heuvel midden in het bos waar je heerlijk gezamenlijk kunt eten. Zit het weer niet mee om buiten te kunnen eten?

Tevens is het mogelijk om een arrangement te combineren met uw vergadering. Er is een besloten ruimte aanwezig voor max. 25 personen.

Wil je meer over de mogelijkheden weten? Klik op deze link of neem contact op voor de mogelijkheden en uw teambuilding of uitje op maat samen te stellen. Dit kan via info@ncpg.nl of 026-4838232.

Dagbesteding

HLLBIO: Individuele begeleiding, dagbesteding, activerend werk, Bed & Break en Time out.

Wij geloven in een samenleving waaraan iedereen zoveel mogelijk op eigen kracht deelneemt, maar ook een samenleving waar iedereen zijn steentje aan bijdraagt. Dat geldt ook voor maatschappelijk kwetsbare mensen zoals jongeren met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen, mensen met autisme of psychische problemen of ouderen die vereenzamen of chronisch ziek zijn.

Deelnemen aan de maatschappij is goed voor iedereen, maar vooral voor maatschappelijk kwetsbare mensen. Door net als iedereen te werken, te leren, te wonen en te ontspannen voelt men zich gezonder en gelukkiger en men maakt minder gebruik van kostbare overheidsvoorzieningen zoals gezondheidszorg, speciale leerwerkvoorzieningen, specialistische zorg en uitkeringen.

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: door kwetsbare burgers meer te laten deelnemen aan de maatschappij, worden mensen gelukkiger en nemen de zorgkosten van overheid en gemeenten als vanzelf af. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Hoe zorgen we ervoor dat kwetsbare jongeren, volwassen en ouderen zoveel mogelijk zelfstandig en op eigen kracht deelnemen aan de maatschappij?

Meer informatie is beschikbaar via www.hllbio.nl of neem contact op.

Het NCPG

Wat doet het NCPG?

  • Het NCPG biedt kinderen en volwassenen met een handicap paardrijlessen aan op zowel therapeutische als recreatieve basis. Op een ontspannen en speelse wijze worden tal van aspecten van lichamelijk, verstandelijk of sociaal functioneren bij de ruiters bevorderd.
  • Het NCPG biedt gezinnen die verblijven in het Bio-Vakantieoord de mogelijkheid kennis te maken met het paardrijden voor het gehandicapte gezinslid. Deze ervaring leidt vaak tot een doorverwijzing naar een manege voor gehandicapten in de woonomgeving van het gezin.
  • Het NCPG faciliteert diverse landelijke opleidingen op het gebied van paardrijden voor gehandicapten.
  • Het NCPG adviseert landelijke instellingen en maneges die werken met ruiters met een beperking.
  • Het NCPG vergaart en verspreidt kennis op het gebied van therapeutisch paardrijden. Voor de uitwisseling van kennis en ervaringen in het werkveld ontwikkelt het NCPG een virtueel kenniscentrum.
  • Het NCPG streeft naar meer publieke bekendheid van zowel de therapeutische effecten van paardrijden, als de paardensport voor gehandicapten.
  • Het NCPG streeft naar de erkenning van de therapeutische effecten van paardrijden door verzekeraars.
  • Het NCPG ondersteunt bij de revalidatie van sportruiters na ziekte of ongeval.
  • Het NCPG, noodzakelijk en door vele handen gedragen.

Zullen we samen nog meer ruiters de ontspannende en therapeutische werking van paardrijden laten ervaren?

Word donateur
IBAN: NL13 INGB 0004 8969 28