Over ons

Over de manege

Paardrijden voor gehandicapten

Bio Manege (Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten)

Op de Bio Manege bij het Bio Vakantieoord in Arnhem bieden wij kinderen en volwassenen met een handicap de mogelijkheid om paard te rijden. Dankzij de speciaal opgeleide instructeurs en de vele hulpmiddelen is het in de Bio Manege ook voor ernstig gehandicapten mogelijk de ontspannende en therapeutische werking van het paardrijden te ervaren. Op een speelse wijze worden tal van aspecten van lichamelijk, verstandelijk of sociaal functioneren bij de ruiters bevorderd en wordt de eigenwaarde sterk verbeterd.

Ook de gasten van het Bio Vakantieoord kunnen tijdens hun vakantie gebruik maken van de mogelijkheid om paard te rijden. Neem hiervoor twee weken voor uw vakantie contact op met de manege.

Wie zijn onze ruiters?

Iedereen die wil paardrijden, maar door fysieke, verstandelijke, zintuiglijke of psychosociale beperkingen hiervoor niet terecht kan op een reguliere manege.

  • Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking die binnen een revalidatie-behandelplan door middel van therapeutisch paardrijden hun doelstellingen kunnen bereiken.
  • Ruiters die bijvoorbeeld door een ongeval letsel hebben opgelopen en daarna hulp en advies nodig hebben om hun sport (met eventuele aanpassingen) weer voort te kunnen zetten.

Steun ons

Help ons om iedereen te laten paardrijden

Onze paarden

Missie en visie

Waar we voor gaan en staan

Wie we zijn

Het NCPG

Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten
IBAN: NL13 INGB 0004 8969 28